LCHF matkasse

LCHF står för Low Carb High Fat och är en kost för dig som vill få ner ditt blodsocker av medicinska orsaker, gå ner i vikt, eller bara för att må bättre. En LCHF kost innebär att man undviker att äta kolhydrater som pasta, ris, potatis och bröd och istället äter grönsaker, fett och protein. Man ska undvika lightprodukter och allt som är sötat, och de flesta undviker också äta mat som innehåller gluten. Oavsett orsak till din LCHF-diet så är det viktigt att du hittar ett sätt som håller i längden, det kan vara lätt att tröttna då det kräver en hel del tid till planering och inte minst kunskap. Har du inte hunnit planera och köpa in allt du behöver till veckans middagar är det lätt att man hamnar i kolhydrat-fällan när du efter jobbet kommer hem, är hungrig och inte har LCHF mat hemma.

Om LCHF

För att underlätta vardagen för alla som önskar en LCHF kost så erbjuder flera matbutiker på nätet LCHF-matkassar med recept och allt du behöver av ingredienser för en vecka med smarriga och lättlagade LCHF-middagar. Recepten är gjorda för att hela familjen ska njuta av smarrig och nyttig mat på middagsbordet och som dessutom är lättlagade. Du slipper tänka på vad du ska laga för mat efter jobbet och det är även klimatsmart och ekonomiskt. Med en LCHF-matkasse köper du endast så mycket som du behöver och du slipper slänga råvaror som blir över. På så sätt spar du pengar men även miljön.

En LCHF-matkasse levereras en gång i veckan och innehåller råvaror och ingredienser för en hel veckas middagar. Om du önskar kan du även välja att få LCHF-matkassen varannan vecka så att du kan laga dina egna rätter också. Är ni bara 2 i hushållet och vill ha matlåda med till jobbet dagen efter så välj en matkasse för 4 personer så blir det över till lunch nästa dag. Här presenterar vi olika alternativ på leverantörer som skickar matkassar med härliga råvaror och spännande recept på LCHF-middagar.

LCHF matkasse hos butiker

Mat & Ro
LCHF-kasse
2 - 6

Personer

4 - 5

Middagar

689 - 1479 kr

49 - 86 kr/port

Mat & Ro
Wellnesskasse
2 - 6

Personer

5

Middagar

789 - 1479 kr

49 - 79 kr/port

Veckansmiddag
LCHF matkassen
2 - 6

Personer

5

Middagar

759 - 1459 kr

49 - 76 kr/port

GI-boxen
GI-boxen Large
1

Personer

40

Middagar

1995 kr

50 kr/portion

GI-boxen
GI-boxen Medium
1

Personer

20

Middagar

1195 kr

60 kr/portion

GI-boxen
GI-boxen Small
1

Personer

10

Middagar

695 kr

70 kr/portion