Jämför matkasse Vin

Letar du efter ett gott vin till maten? Beställ vin hem till dörren.

Beställa vin online

Matbutiker Matkasse

Vi på hittamatkasse.nu är inga sommelierer, men vi förstår hur ett vin kan förgylla en middag. Därför vill vi som komplement till matkassarna hänvisa till några bra butiker som säljer vin på nätet.

Slipp stressen med att hinna gå till systembolaget innan stängning och slipp trängsel och köer. Beställ dina vinflaskor i lugn och ro på nätet och få de hemlevererade till din dörr istället. Detta strider inte mot det svenska alkoholmonopolet och butikerna som säljer vin på nätet betalar svensk alkoholskatt och moms, vilket ingår i priserna.

En fördel med dessa butiker är att de också erbjuder viner som du inte kan hitta på systembolaget. Kanske har du varit utomlands och druckit ett unikt vin som du nu inte hittar på systemet. Det finns en möjlighet att du hittar just detta vinet i någon av våra samarbetspartners webshopar. Här hittar du alla typer av vin; rött vin, vitt vin, rosévin, mousserande vin och champagne samt söta viner till dessert. Du hittar också viner från alla tänkbara länder.

Vineo Vineo Vineo har med sina samarbetspartners över 30 års erfarenhet av vinbranschen. Här kan du välja mellan över 500 sorters vin, både för finsmakare och du som bara vill ha ett gott vin att komplettera maten med. Här måste du beställa minst 6 flaskor och din order måste ligga på minst 900 kr. Du måste också beställa ett antal som är jämnt delbart med 6 för att det ska passa emballaget. Frakten är 99kr och leverans från lager sker på fredagar, därifrån tar det runt en vecka innan du har vinet. Beställer du minst 24 flaskor är det fraktfritt. till butik
xwine Xwine Xwine är en av de äldsta leverantörerna av vin online. Bolaget grundades 2007 och samarbetar med flera vingårdar. Frakten på din beställning hos xwine är 99 kr. Om du vill kan du istället för hemleverans begära utlämning på utlämningsställe till en kostnad på 69 kr. Beställer du viner för minst 2500 kr är det fraktfritt. Leverans sker varje vecka i hela sverige. Xwine har inget lägsta belopp för order, men du måste beställa minst 1 låda (innehåller 6 flaskor). till butik
Vinguiden Vinguiden Vinguiden, en sida för vinälskare, är en av de större medieaktörna i vinbranschen. Sidan är Sveriges största sida om vin utan kommersiella kopplingar till Systembolaget. Bolaget driver också sidorna cocktailguiden.com, matguiden.com, ölguiden.com, whiskyguiden.com och dessertguiden.com. Vinguiden säljer inga viner själva utan du kan söka efter drycker som säljs på systembolaget, t.ex. viner som passar just till din maträtt eller din personlighet. Du kan också registrera dig för ett nyhetsbrev och får mängder med information om vin. Du får tips, nyheter och intervjuer och kan inspireras till dina kommande vinköp. till butik


Tidsskrifter om vin

Lantliv och champagneglas

Det finns en del tidningar om vin för dig som är intresserad av viner och vill läsa reportage om personer och platser i vinvärlden. Är du lite nyfiken kan vi rekommendera tidningen allt om vin som är Sveriges största vintidning. Tidningen testar varje år runt 10 000 viner och ger inspiration till nya viner att testa. Tidningen ger även nyheter kring mat och hur viner som passar till olika maträtter.

En annan bra tidning är Världens viner som också de gör en mängd recensioner och nedslag på platser i vinvärlden. Tidningen utkommer med 4 nummer om året och varje nummer har ett tema. Värdlens viner har blivit utsett till "Best Wine Magazine in the World" vilket borgar för trevlig läsning.

Har du ett genuint intresse för vin eller helt enkelt bara vill läsa och lära dig mer om denna dryck kan vi varmt rekommendera en tidningsprenumeration. När man skaffar en tidningsprenumeration får man många gånger en gåva. Vi kan tipsa om en sådan där du förutom en prenumeration på 6 nummer av Lantliv får 2 st champagneglas från Iittala. Tycker du champagne är godare än vin kan vi också rekommendera en prenumeration på 8 nr av Allt om Mat + 4 champagneskålar från Iittala för 299 kr + porto 99kr.


Aktuella rabattkoder

Matkomfort
Matkomfort -
150 kr rabatt på de 4 första leveranserna. Ange "bra mat snabbt" i kassan.

Mat.se
Mat.se -
175 kr rabatt på din första beställning. Ange "MAT2018" i kassan.